(recept
si oblíbil jeden návštěvník)
ITALSKÁ POLÉVKA MINESTRONE
Potřebné ingredience
10dkg suš. fazolí, 20dkg slaniny, 2 cibule, 1-3 stroužky česneku, 1 por, 2 mrkve, 1 řapíkový celer, 2 brambory, 2 cukety, po 10dkg kapusty, hrášku a zel. fazovových lusků, 4 masitá rajčata, svazky bylinek - bazalka, petrželka a i jiné můžete dát, tuk na smažení, 1 1/2 l masového vývaru , 10dkg rýže, sůl, pepř, parmezán nebo eidam
Postup přípravy
Fazole namočíme přes noc do vody. Všechnu zeleninu nakrájíme na kostičky - rajčata spaříme a oloupáme a taky nakrájíme. Ve velkém hrnci rozškvaříme slaninu ( na tuku) a přidáme cibuli a česnek ( taky na kostičky). Přidáme všechnu ostatní zeleninu ( krom rýže) a zalijeme vývarem ( správně se má nejprve 10min. vařit zelenina v trošce vody a až pak dolít vývar, ale zrychluju si to). Hodinu pozvolna vaříme. Pak přidáme rýži a dalších cca 15 min. vaříme. Polévku osolíme a opepříme a posypeme parmezánem.
TIP: zeleninu dávám vyloženě tu, co mám doma, já jsem popsala jak to je v receptu, vůbec nevadí, když vám nějaká chybí, nebo já jsem dneska ještě přidala kedlubnu.
TIP: zeleninu dávám vyloženě tu, co mám doma, já jsem popsala jak to je v receptu, vůbec nevadí, když vám nějaká chybí, nebo já jsem dneska ještě přidala kedlubnu.
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé